Media

Binnen het CMS systeem is een mediatheek beschikbaar waarbinnen u op een gemakkelijke wijze afbeeldingen kunt toevoegen. U kunt de afbeeldingen die u binnen de mediatheek heeft toegevoegd vervolgens gebruiken op uw website.

U kunt de afbeeldingen bijvoorbeeld plaatsen binnen een pagina of gebruiken als logo van de website. Ook kunt u een afbeelding binnen de mediatheek aanwijzen als logo op facturen. Dit kan hetzelfde logo zijn als op de website, maar u kunt voor facturen ook een afzonderlijk logo gebruiken.

 

Inhoud

  1. Media
  2. Media object aanmaken
  3. Media object bewerken
  4. Media object verwijderen

 

Media

U navigeert naar de mediatheek door in het menu Website te kiezen voor de optie Media.

CMS Menu Media

Het beheerscherm "Media" komt vervolgens in beeld.

CMS Media

 

Media object aanmaken

Klik op Nieuw media object bovenin uw scherm. Er verschijnt dan een formulier waarmee u een afbeelding binnen de mediatheek kunt plaatsen.

CMS Nieuw media object

Zodra u de afbeelding heeft toegevoegd binnen de mediatheek zal de afbeelding worden opgenomen in het overzicht. De afbeelding heeft een zogeheten "shortcode" gekregen. Deze shortcode kunt u binnen de pagina's van uw website plaatsen om de afbeelding te gebruiken. Op iedere plek waar u de shortcode plaatst zal de shortcode worden vervangen door de afbeelding.

 

Media object bewerken

Indien u een afbeelding binnen de mediatheek door een andere afbeelding wilt vervangen, dan klikt u op het potlood in de kolom Opties bij de betreffende afbeelding. Er komt een formulier in beeld waarmee u de afbeelding kunt vervangen door een andere afbeelding.

 

Media object verwijderen

Wilt u een afbeelding verwijderen, dan klikt u bij de betreffende afbeelding op het rode kruis in de kolom Opties. Er zal vervolgens worden gevraagd of u de afbeelding daadwerkelijk uit de mediatheek wilt verwijderen.

CMS Media object verwijderen

Wanneer u op Ja klikt zal de afbeelding worden verwijderd.

Het is belangrijk om te weten dat een verwijderde afbeelding niet meer zal worden getoond op de plekken waar u de shortcode van de afbeelding heeft geplaatst. Het is belangrijk om de shortcode op deze plekken ook te verwijderen.

CMS Media object verwijderd