Pagina's

Een website bestaat uit verschillende pagina's. U kunt de verschillende pagina's zien als een hoofdstuk of paragraaf van uw website. Uw pagina's zijn eenvoudig te beheren via het beheerscherm "Pagina's".

 

Inhoud

  1. Pagina's
  2. Pagina aanmaken
  3. Pagina bewerken
  4. Pagina verwijderen

 

Pagina's

Om de pagina's op de website te beheren gaat u naar menukop Website en kiest u voor de optie Pagina's.

CMS Menu Paginabeheer

In het scherm "Pagina's" ziet u verschillende dingen. Bovenaan ziet u twee opties, namelijk nieuwe pagina en categorieën. Onder deze twee opties ziet u een zoekbalk. Onder de zoekbalk wordt een overzicht weergegeven van alle pagina's op de website.

Helemaal aan de rechterkant van iedere regel staan de opties om een pagina te bewerken of te verwijderen. Klik op het potloodje om een pagina te bewerken. Klik op het rode kruisje om een pagina te verwijderen.

CMS Paginabeheer

 

Pagina aanmaken

U maakt een pagina aan door op nieuwe pagina bovenin het scherm te drukken. Een scherm zoals in de afbeelding hieronder wordt getoond. Hier kunt u alle gegevens van de nieuwe pagina invullen.

CMS Nieuwe pagina

 

Pagina bewerken

Om een pagina te bewerken gaat u eerst naar het overzicht van alle pagina's. Zoek de regel van de pagina die u wilt bewerken. Helemaal aan de rechterkant staat op die regel een potloodje. Klik op het potloodje. Hetzelfde scherm als bij nieuwe pagina wordt geopend, maar nu zijn de gegevens van de pagina ingevuld.

CMS Pagina bewerken

 

Pagina verwijderen

Druk op het rode kruisje achter de naam van een pagina om de desbetreffende pagina te verwijderen. Het CMS systeem vraagt vervolgens om uw bevestiging.

CMS Pagina verwijderenKiest u voor Ja, dan wordt de pagina verwijderd. Het systeem geeft in dat geval aan dat de pagina is verwijderd. Ook is de desbetreffende pagina uit het overzicht verdwenen.

Houd er rekening mee dat iets dat wordt verwijderd, niet meer terug te halen is. Alleen wanneer u regelmatig database back-ups maakt, kunt u het eventueel terughalen. Een verwijderde pagina kan niet meer worden weergegeven op uw website, dus alle verwijzingen naar deze pagina dienen te worden aangepast of te worden verwijderd.

CMS Pagina verwijderd