Diashows

Wilt u een diashow (of slideshow) aan uw website toevoegen, dan is dat binnen het CMS systeem vrij eenvoudig te doen. U kunt diashows beheren met het beheerscherm "Diashows".

 

Inhoud

  1. Diashows
  2. Diashow aanmaken
  3. Afbeelding toevoegen
  4. Afbeelding bewerken
  5. Afbeelding verwijderen

 

Diashows

Diashows kunt u beheren met het scherm "Diashows". U navigeert naar dit scherm door in het menu Website te kiezen voor Diashows.

CMS Menu Diashows

Over het algemeen zullen er bij een nieuwe installatie geen diashows aanwezig zijn. Het scherm zal er dan uitzien zoals hieronder weergegeven.

CMS Diashows

 

Diashow aanmaken

Om een diashow aan te maken, klikt u bovenin het scherm op Nieuwe diashow. Met het formulier dat vervolgens verschijnt kunt u de diashow binnen uw website aanmaken. Dit formulier wordt hieronder weergegeven.

CMS Nieuwe diashow

U vult in het veld Naam een passende naam in voor de nieuwe diashow.

In het veld Interval (seconden) vult u in hoeveel seconden een afbeelding binnen de diashow zichtbaar dient te zijn voordat de volgende afbeelding verschijnt. De standaardwaarde voor dit veld is 5 seconden. Er wordt dan iedere 5 seconden van afbeelding gewisseld.

In de velden Breedte (pixels) en Hoogte (pixels) vult u de breedte en de hoogte in van de diashow. Afbeeldingen die u aan deze diashow toevoegt zullen dan automatisch worden omgezet naar de juiste breedte en hoogte.

Het is mogelijk om hier geen breedte en hoogte in te vullen, maar dan is het wel belangrijk dat u afbeeldingen toevoegt die allemaal dezelfde breedte en hoogte hebben. Hebben de afbeeldingen niet dezelfde breedte en hoogte, dan is er een grote kans dat er verschillen in de afmetingen te zien zijn bij de diashow.

Na het opslaan is uw nieuwe diashow binnen het beheerscherm te zien.

CMS Diashow toegevoegd

 

Afbeelding toevoegen

Wilt u een afbeelding toevoegen, dan klikt u op het groene plusteken naast de naam van de diashow waarbinnen u de afbeelding wilt toevoegen. Er verschijnt vervolgens een formulier waarmee de afbeelding kan worden toegevoegd.

CMS Afbeelding toevoegen

U vult in het veld Naam een beschrijvende naam in voor de afbeelding. Klik op Kies afbeelding om een afbeelding op uw computer te kiezen. Na het kiezen van de afbeelding zal de gekozen afbeelding verschijnen. Ook zal er naast de knop Kies afbeelding een tweede knop te zien zijn, namelijk de knop Verwijder afbeelding. Als u op deze knop drukt, verdwijnt de afbeelding weer.

Druk op Opslaan om de afbeelding toe te voegen aan de diashow.

Na het toevoegen van de afbeelding zal de naam van de afbeelding in het overzicht verschijnen, zoals u hieronder kunt zien. Er is in dit geval een afbeelding met de naam "Theedozen" aan de diashow toegevoegd.

CMS Afbeelding toegevoegd

 

Afbeelding bewerken

Wilt u een afbeelding bewerken, dan zoekt u in het overzicht binnen het scherm "Diashows" eerst naar de afbeelding die u wilt bewerken. Vervolgens klikt u op het potlood achter de naam van de betreffende afbeelding. Er verschijnt een formulier waarmee u de afbeelding kunt wijzigen. Druk nadat u de aanpassingen heeft gedaan op de knop Opslaan om uw aanpassingen op te slaan.

CMS Afbeelding bewerken

 

Afbeelding verwijderen

Wilt u een bepaalde afbeelding niet meer weergeven binnen uw diashow, dan kunt u de afbeelding verwijderen door op het rode kruisje te klikken achter de naam van de betreffende afbeelding.

Het CMS systeem zal vervolgens vragen of u de afbeelding daadwerkelijk wilt verwijderen. Dat is hieronder te zien.

CMS Afbeelding verwijderen

Klikt u op Ja, dan wordt de afbeelding verwijderd. De afbeelding zal uit het overzicht verdwijnen.

CMS Afbeelding verwijderd