Diashows

Binnen de beheeromgeving van het Marktplaats Script kunt u een diashow toevoegen aan uw advertentie website. Een diashow bestaat uit een aantal afbeeldingen die elkaar afwisselen.

 

Inhoud

  1. Diashows
  2. Diashow aanmaken
  3. Afbeelding toevoegen
  4. Afbeelding bewerken
  5. Afbeelding verwijderen

 

Diashows

Om diashows te beheren navigeert u eerst naar het juiste scherm. Dat doet u door in het menu Website te kiezen voor Diashows.

Marktplaats Script - Menu Diashows

Wanneer u dit scherm voor het eerst bezoekt, zullen er waarschijnlijk geen diashows aanwezig zijn en zal het scherm eruit zien zoals hieronder weergegeven.

Marktplaats Script - Beheer Diashows

 

Diashow aanmaken

Klik bovenin uw scherm op Nieuwe diashow. Er komt een formulier in beeld waarmee u de nieuwe diashow kunt aanmaken.

Marktplaats Script - Diashow aanmaken

Vul in het veld Naam een passende naam in voor uw diashow.

Met het veld Interval (seconden) stelt u in hoelang een afbeelding zichtbaar dient te blijven voordat de volgende afbeelding binnen de diashow wordt weergegeven. De standaardwaarde van dit veld is 5 seconden.

U kunt de velden Breedte (pixels) en Hoogte (pixels) gebruiken om de afmetingen van uw nieuw diashow in te stellen. Afbeeldingen die u toevoegt aan de diashow krijgen dan automatisch de door u ingestelde breedte en hoogte.

Stelt u geen breedte en hoogte in, dan is het belangrijk dat de afbeeldingen reeds de juiste afmetingen hebben wanneer u ze toevoegt, anders zal de diashow er niet mooi uitzien op uw website.

Druk op de knop Opslaan om uw nieuwe diashow op te slaan. De diashow zal vervolgens zichtbaar zijn binnen het scherm "Diashows".

Marktplaats Script - Diashow toegevoegd

 

Afbeelding toevoegen

Klik op het groene plusteken naast de naam van de diashow. Er komt een formulier in beeld waarmee u een nieuwe afbeelding aan de diashow kunt toevoegen.

Marktplaats Script - Afbeelding toevoegen

Vul in het veld Naam een beschrijvende naam in voor de nieuwe afbeelding.

Met het veld Afbeelding kunt u een afbeelding kiezen om toe te voegen aan de diashow. Wanneer u op de knop Kies afbeelding drukt, verschijnt er een dialoogvenster waarmee u een afbeelding op uw computer kunt selecteren. Na het kiezen van de afbeelding zal de gekozen afbeelding verschijnen. Ook zal er een knop tevoorschijn komen met de tekst Verwijder afbeelding. Klikt u daarop, dan maakt u het veld Afbeelding leeg en verdwijnt de gekozen afbeelding weer.

Klik na het kiezen van een afbeelding op de knop Opslaan om de nieuwe afbeelding aan uw diashow toe te voegen.

In het overzicht op de pagina "Diashows" ziet u dat de nieuwe afbeelding aan uw diashow is toegevoegd.

Marktplaats Script - Afbeelding toegevoegd

 

Afbeelding bewerken

Zoek in het overzicht op het scherm "Diashows" naar de afbeelding die u wilt wijzigen. Vervolgens klikt u op het potlood dat rechts van de naam van de afbeelding wordt afgebeeld. Er komt een formulier in beeld waarmee u de afbeelding kunt wijzigen.

Marktplaats Script - Afbeelding bewerken

 

Afbeelding verwijderen

Indien u een bepaalde afbeelding niet meer wilt weergeven binnen uw diashow, dan kunt u de afbeelding verwijderen door op het rode kruisje te klikken rechts van de naam van de betreffende afbeelding. Vervolgens komt de vraag in beeld of u de afbeelding daadwerkelijk wilt verwijderen.

Marktplaats Script - Afbeelding verwijderen

Kies voor Ja om de afbeelding te verwijderen. Nadat de afbeelding is verwijderd, verdwijnt deze uit het overzicht.

Marktplaats Script - Afbeelding verwijderd