Fotocontrole

Spelen contactadvertenties een grote rol op uw advertentie website? Met de uitbreiding Fotocontrole kunt u natrekken of profielen echt zijn. Bij registratie zal aan de nieuwe gebruiker worden gevraagd een foto te uploaden. Aan de hand van deze foto kunt u een account goedkeuren of afkeuren.

 

Inhoud

  1. Uitbreiding installeren
  2. Uitbreiding instellingen
  3. Foto aanbieden ter controle
  4. Account goedkeuren of afkeuren

 

Uitbreiding installeren

Heeft u de uitbreiding Fotocontrole nog niet geïnstalleerd, dan installeert u de uitbreiding via het scherm "Uitbreidingen installeren". U navigeert naar dit scherm door helemaal rechts in de menubalk te klikken op Uitbreidingen installeren. Binnen het scherm "Uitbreidingen installeren" klikt u bij de uitbreiding Fotocontrole op de knop Nu kopen en installeren.

Het betaalscherm zal vervolgens verschijnen. Met de onderstaande betaalwijzen kan worden betaald:

Marktplaats Script - Betaalscherm

Na de betaling wordt de uitbreiding direct geïnstalleerd.

Marktplaats Script - Fotocontrole installeren

 

Uitbreiding instellingen

De instellingen kunnen eenvoudig worden gewijzigd. Daarvoor klikt u helemaal aan de rechterkant in de menubalk op Uitbreidingen installeren. Het scherm met de beschikbare en geïnstalleerde uitbreidingen komt vervolgens in beeld.

Bij de uitbreiding Fotocontrole klikt u op de knop Instellingen. Er komt een dialoogvenster voor de instellingen in beeld.

Marktplaats Script - Uitbreidingen instellingen

 

Foto aanbieden ter controle

Na de eerste keer inloggen zal een nieuwe gebruiker worden gevraagd om een foto aan te bieden ter controle.

Marktplaats Script - Fotocontrole

Na het klikken op de knop Kies bestand wordt een dialoogvenster geopend waarmee een foto kan worden gekozen. Als de gebruiker na het kiezen van een foto op de knop Aanbieden ter controle klikt, kunt u het account keuren.

Nadat de foto ter controle is aangeboden, verschijnt op het scherm de melding dat de foto in de wachtrij staat voor goedkeuring.

Marktplaats Script - Wacht op goedkeuring

Zodra een nieuwe foto in de wachtrij wordt geplaatst zal de beheerder van de website een e-mail ontvangen met een link naar het formulier om het account te keuren.

 

Account goedkeuren of afkeuren

Wanneer u als beheerder inlogt, kunt u via het scherm "Gebruikers" de gebruiker goedkeuren of afkeuren. U kunt naar dit scherm gaan door via het menu Systeem te kiezen voor Gebruikers.

Marktplaats Script - Menu Gebruikers

Het scherm "Gebruikers" verschijnt. In dit scherm worden de gebruikers in een overzicht getoond, waarbij de ongekeurde accounts bovenin de lijst worden geplaatst.

Marktplaats Script - Beheer Gebruikers

Klik op het potlood in de kolom Opties bij de gebruiker die u wilt keuren. Er verschijnt een formulier.

Marktplaats Script - Gebruiker bewerken

Onder het veld E-mailadres ziet u het vak Fotocontrole waarin de foto van de gebruiker te zien is. Daaronder ziet u het keuzemenu Bevestigen. Om een account goed te keuren kiest u bij het keuzemenu Bevestigen voor "Account bevestigd". Vergeet na het goedkeuren van het account of het aanbrengen van andere wijzigen bij het account niet om op te knop Opslaan te drukken. Anders zullen uw aanpassingen niet worden opgeslagen.

Wilt u een account niet goedkeuren dan hoeft u niets te wijzigen. Als u wilt kunt u het account verwijderen. U kunt daarvoor op het rode kruisje bij de gebruiker klikken. Het systeem zal dan vragen of u het account daadwerkelijk wilt verwijderen.

Marktplaats Script - Gebruiker verwijderen

Klikt u op Ja, dan wordt het account verwijderd.

Marktplaats Script - Gebruiker verwijderd