Nieuwsbrief

De bezoekers van uw marktplaats website kunnen zich aanmelden voor uw nieuwsbrief. U kunt als beheerder een e-mail opstellen en versturen naar de leden via de beheeromgeving.

 

Inhoud

  1. Nieuwsbrief aanmelden
  2. Nieuwsbrief instellingen
  3. Nieuwsbrief beheer
  4. E-mail aanmaken
  5. E-mail versturen
  6. E-mail bewerken
  7. E-mail verwijderen

 

Nieuwsbrief aanmelden

De pagina waarmee een bezoeker zich voor de nieuwsbrief kan aanmelden, wordt bereikt door /nieuwsbrief/ toe te voegen achter het adres van de website in de adresbalk van de browser en door vervolgens op de Enter-toets te drukken.

De bezoeker kan op deze pagina ook zien welke e-mails reeds zijn verstuurd. Door op de naam van een e-mail te klikken, kan de bezoeker de inhoud van de e-mail lezen.

Marktplaats Script - Nieuwsbrief aanmelden

 

Nieuwsbrief instellingen

E-mails voor de nieuwsbrief kunt u in twee formaten aanleveren:

Het scherm "Website instellingen" geeft u de mogelijkheid om te bepalen in welke vorm u de e-mails aanlevert. U kunt het scherm "Website instellingen" tevoorschijn halen door in het menu Website te kiezen voor Website instellingen. Standaard staat het Marktplaats Script zo ingesteld dat e-mails als tekst worden aangeleverd, omdat HTML e-mails niet altijd correct worden weergegeven door Outlook.

 

Nieuwsbrief beheer

Het scherm voor het beheer van de nieuwsbrief haalt u tevoorschijn door in het menu Administratie te kiezen voor Nieuwsbrief.

Marktplaats Script - Menu Nieuwsbrief

Vervolgens komt het scherm voor het beheer van de nieuwsbrief in beeld.

Marktplaats Script - Beheer Nieuwsbrief

 

E-mail aanmaken

Om een e-mail op te stellen die u naar de leden kunt sturen, klikt u bovenin uw scherm op Nieuwe e-mail. Er verschijnt dan een formulier waarmee u de nieuwe e-mail kunt aanmaken.

Marktplaats Script - Nieuwsbrief e-mail aanmaken

 

E-mail versturen

Om een e-mail naar de leden te versturen, klikt u bij de betreffende e-mail op de afspeelknop in de kolom Opties. Aan elke e-mail die een lid ontvangt, zal automatisch onderaan een link toegevoegd worden waarmee het lid zich kan afmelden.

 

E-mail bewerken

Om een e-mail te bewerken, klikt u bij de betreffende e-mail op het potlood in de kolom Opties. Het is niet mogelijk om een reeds verstuurde e-mail te bewerken en opnieuw te versturen. Probeert u een reeds verstuurde e-mail te bewerken, dan zal er een melding weergegeven worden in plaats van het formulier om de e-mail te bewerken.

 

E-mail verwijderen

Klik op het rode kruisje in de kolom Opties bij een e-mail om de e-mail te verwijderen. Het Marktplaats Script zal vragen of de e-mail daadwerkelijk verwijderd moet worden.

Marktplaats Script - Nieuwsbrief e-mail verwijderen

Klikt u op Ja dan wordt de e-mail verwijderd.

Marktplaats Script - Nieuwsbrief e-mail verwijderd