WebP afbeeldingen op uw website

De uitbreiding WebP afbeeldingen op uw website voegt de mogelijkheid toe om afbeeldingen op uw website automatisch op te slaan in het WebP formaat. Uw website zal met het WebP formaat voor afbeeldingen sneller laden. Een snelle website zorgt ervoor dat bezoekers graag uw website bezoeken. Daarnaast zal een snelle website over het algemeen op een betere positie in de zoekresultaten van Google verschijnen dan een langzame website.

 

Inhoud

  1. Uitbreiding installeren
  2. Uitbreiding instellingen

 

Uitbreiding installeren

Heeft u de uitbreiding WebP afbeeldingen op uw website nog niet geïnstalleerd,dan kunt u deze installeren via het scherm "Uitbreidingen installeren". De optie om naar dit scherm te gaan, vindt u helemaal rechts in het menu bovenaan wanneer u als beheerder bent ingelogd. Als u daarop geklikt heeft, verschijnt het overzicht met beschikbare en geïnstalleerde uitbreidingen.

Als u de uitbreiding WebP afbeeldingen op uw website al eens heeft aangeschaft, dan klikt u bij de betreffende uitbreiding op de knop Installeren. Heeft u de uitbreiding nog niet aangeschaft, dan drukt u op de knop Nu kopen en installeren om de uitbreiding aan te schaffen.

Het betaalscherm verschijnt dan. U kunt op de volgende manieren betalen:

WebP afbeeldingen op uw website - Betaalscherm

De uitbreiding wordt meteen geïnstalleerd op de website nadat u heeft betaald.

WebP afbeeldingen op uw website - Installeren

 

Uitbreiding instellingen

Nadat u de uitbreiding WebP afbeeldingen op uw website heeft geïnstalleerd, kunt u instellen dat afbeeldingen automatisch in het WebP formaat worden opgeslagen. Dit kunt u doen door in het menu Website te kiezen voor Website instellingen.

Marktplaats Script - Menu Website instellingen

Vervolgens kunt u in het tabblad Algemeen bij Afbeeldingsextensie kiezen voor de waarde "webp". Druk op de knop Opslaan om de wijziging door te voeren.

Marktplaats Script - Website instellingen algemeen