Favicon

De uitbreiding Favicon voegt de mogelijkheid toe om een favicon in te stellen voor uw marktplaats website.

 

Inhoud

  1. Uitbreiding installeren
  2. Favicon instellen

 

Uitbreiding installeren

Wanneer de uitbreiding Favicon nog niet is geïnstalleerd op uw marktplaats website, dan kunt u deze installeren via het beheerscherm "Uitbreidingen installeren". Zodra u als beheerder bent ingelogd, klikt u op Uitbreidingen installeren helemaal aan de rechterkant in het menu. Het overzicht met de beschikbare en geïnstalleerde uitbreidingen komt in beeld.

Als u de uitbreiding Favicon eerder aangeschaft heeft, dan kunt u de uitbreiding direct installeren door op de knop Installeren te drukken. Wanneer u de uitbreiding nog niet heeft aangeschaft, dan is de knop Nu kopen en installeren te zien. In dat geval klikt u op de knop Nu kopen en installeren.

Het betaalscherm komt in beeld. Op de onderstaande manieren kan worden betaald:

Favicon - Betaalscherm

Meteen na uw betaling wordt de uitbreiding geïnstalleerd.

Favicon - Installeren

 

Favicon instellen

Om een favicon voor uw website in te stellen, kiest u eerst in het menu Website voor Media.

Marktplaats Script - Menu Media

Het scherm waarmee u de media objecten (afbeeldingen) op uw website kunt beheren, komt in beeld. Er is tijdens de installatie van de uitbreiding Favicon een media object voor de favicon aangemaakt.

Marktplaats Script - Beheer Media

Klik op het potlood in de kolom Opties bij het media object "Favicon". Er verschijnt dan een formulier om de favicon aan te passen.

Marktplaats Script - Favicon bewerken

Binnen het formulier klikt u bij Afbeelding op de knop Kies afbeelding. Vervolgens komt er een dialoogvenster in beeld. Met dit dialoogvenster kunt u een afbeelding op uw computer kiezen. Nadat u een afbeelding gekozen heeft, zal er bij Afbeelding een miniatuurweergave van de afbeelding te zien zijn. Ook zal er een extra knop verschijnen, namelijk de knop Verwijder afbeelding. Als u hierop klikt, verdwijnt de afbeelding weer.

Druk op de knop Opslaan om de gekozen afbeelding definitief als favicon te gebruiken.